SREČANJE DRUŽIN 2017 – MARIJIN KLIC

V nedeljo popoldne, 17. 9. 2017, smo v  Logu pri Vipavi gostili družine. Gosta srečanja sta bila zakonca Maffi, ki sta nam s pričevanjem odkrila, kako se je njiju pred dvajsetimi leti preko Marijinega kipa iz Fatime dotaknil Božji klic.

Njun nagovor je bil med mašo namenjen tako osnovnošolskim otrokom, ki so prisostvovali obredu, kot staršem. Najprej sta nam predstavila otroke, ki jih imenujemo pastirčki in ki so pripravili svoje duše, da bi se lahko izvršil Božji načrt. V strnjenem pričevanju smo spoznali, »kaj so nebesa vabila po angelu in Mariji in kako so pred 100 leti pastirčki opravljali, če lahko tako rečemo ‘prostovoljne domače naloge’.

Po maši je sledil nagovor za starše ‘Marijin klic’, ki si ga lahko preberete v nadaljevanju tega prispevka. Otroci so se med tem časom, eno uro, sproščeno igrali okrog cerkve v Logu  v družbi odraščajoče mladine. Srečanje smo zaključili s kratkim druženjem in zaužitjem blagoslovljene hrane, ki so jo pripravile in darovale družine kot dar na oltar med darovanjem poleg kruha in vina. Ta način darovanja po vzoru prvih kristjanov bi bilo smiselno ponoviti in podoživeti še ob kakšni priliki.

MARIJIN KLIC