SREČANJE DRUŽIN ŽUPNIJE VIPAVA 2019

Je trden ta most? Kako trden je most med možem in ženo? Vprašanje, ki smo ga želeli organizatorji letošnjega srečanja družin naše župnije, 22. septembra 2019, zastaviti staršem. Namreč posledice, ki sledijo iz trdnosti povezav med možem in ženo, med materjo in očetom odzvanjajo tudi v smernicah, ki jih dajeta otroku kot doto za življenje. Letošnji predavatelj na srečanju družin dr. Miha Kramli je nagovoril starše z vsebino, ki se je dotikala moči vpliva trdnosti ljubezni v zakonu, kot preventiva pred odvisnostjo. Predavatelj je povedal veliko več, tudi tisto, kar starši neradi slišimo oziroma malodušno preslišimo in ne storimo, kar bi morali storiti, kot odgovorni starši.

Iz spoštljive, ljubeče drže med očetom in materjo raste tudi moč povezave med starši in otroki… in tak most je trden, zanesljiv. Obstoji tudi ob velikih preizkušnjah. Prispodoba tega je lahko tudi Rakov Škocjan …

Letošnjega srečanja družin Župnije Vipava v Rakovem Škocjanu se je udeležilo petnajst družin, približno šestdeset udeležencev.

Srečanje smo pričeli z mašo v idilični in akustični cerkvi svetega Volbenka v Zelšah. Druženje smo nadaljevali v CŠOD OE Rak v Rakovem Škocjanu.  Predavanju dr. Miha Kramlija za starše, uri ustvarjalnosti otrok sredi gozda, predvsem fantovske ekipe in animatorjev sta sledila malica in voden ogled naravnih znamenitosti tega območja.

Naredili smo si lep in zanimiv nedeljski popoldan. »Bomo ponovili vajo.« Bomo otroci in starši povabili še koga, si vzeli čas, da bomo skupaj, se s koristnim in prijetnim vadili sprejemati drug drugega v vseh različnostih.