BLAGOSLOV MRLIŠKE VEŽICE V VIPAVI

V petek, 27. avgusta 2021, smo na pokopališču v Vipavi blagoslovili mrliško vežico in poslovilni prostor. Obred blagoslovitve, ki je potekal med sveto mašo, je vodil škof msgr. dr. Jurij Bizjak ob somaševanju g. župnika Lojzeta Furlana in svojega tajnika g. Blaža Lapanja. Ob začetku obreda nas je nagovoril župan g. Goran Kodelja, ki je predstavil gradnjo objekta in sam objekt predal uporabi. Prisotni so bili tudi predsednik KS Vipava g. Peter Skapin, prejšnji predsednik KS Vipava g. Milan Poljšak, ki je začel postopek gradnje, člani sveta KS in občinskega sveta, projektantka ga. Rebeka Bučinel, povabljeni gostje in domačini.

Gospod škof nam je v nagovoru pojasnil namen in pomen mrliške vežice. Izrečene besede nas spodbujajo, da bi se zavedali, kako smo na tej zemlji v prehodu v večno življenje, ne le takrat, ko hodimo za mrliškim sprevodom, ampak v vsakem dnevu svojega življenja.

Škofov nagovor lahko preberete na povezavi Nagovor škofa msgr. dr. Jurija Bizjaka

Po letih številnih prizadevanj in del s hvaležnostjo in odgovornostjo sprejemamo nove prostore, ki bodo in naj služijo za dostojno slovo pokojnih vernih in nevernih. Naj se poslovijo in počivajo v Miru. Vsem, ki so si prizadevali, da bi izpeljali ta projekt, se iskreno zahvaljujemo in jim čestitamo za njihov trud in vloženo delo. Upamo, da bomo do praznika vseh svetih uspeli postaviti in blagosloviti tudi pokopališki križ.