Slovo prof. msgr. Janeza Zupeta

Slika 1»Blagor mrtvim, ki odslej umirajo v Gospodu! Da, govori Duh, odpočijejo naj se od svojih naporov; kajti njihova dela gredo z njimi.« (Raz 14,13)

Po večno plačilo je odšel naš dolgoletni duhovni pomočnik, prof. msgr.

Janez Zupet

Rojen: 16. oktobra 1944 v Ljubljani

Umrl: 29. marca 2016 v Ljubljani

 

 

 

Vipavski župljani smo ga še zadnjič sprejeli medse v sredo, 30. marca. Od 9.30 dalje je ležal v župnijski cerkvi sv. Štefana, kjer je bila ob 16. uri maša zadušnica. Daroval jo je upokojeni škof Metod Pirih ob somaševanjuSlika Vipava približno 35 duhovnikov in množični udeležbi župljanov, sodelavcev, dijakov ter mnogih drugih od blizu in daleč, ki so se na ta način želeli posloviti od njega. Po maši smo ga v sprevodu pospremili do vozila, ki ga je izpred cerkve za vedno odpeljalo iz Vipave v domači Horjul, kjer je preživel svoja otroška in mladostna leta in tam želel biti pokopan v družinskem grobu.

Slika Horjul 1Še istega dne zvečer je bila v cerkvi sv. Marjete v Horjulu maša zadušnica, pri kateri je zbrane duhovnike in občestvo nagovoril dr. Anton Štrukelj, zvesti prijatelj gospoda Janeza.

 

 

 

V četrtek, 31. marca 2016, je bila pogrebna sveta maša. Somaševanje preko 80 duhovnikov je ob udeležbi  ljubljanskega pomožnega škofa dr. Franca Šuštarja vodil Slika Horjul 2koprski škof in dolgoletni sodelavec pokojnega, dr. Jurij Bizjak. Na povabilo sorodnikov so s petjem pri bogoslužju in na pokopališču sodelovali pevci mešanega in moškega pevskega zbora iz župnije Vipava pod vodstvom Damijane Božič Močnik.

 

 

 

 

Slika Horjul 3»Hvala Bogu za njegov neizrekljivi dar!« (2 Kor 9,15) Tako je g. Janez Zupet vzklikal ob srebrni maši. Mi pa, vipavski župljani, se ob vsej žalosti ob slovesu od priljubljenega in spoštovanega duhovnika zahvaljujemo: »Hvala Bogu, da smo ga bili vredni imeti toliko časa v naši župniji – v blagor nam in vsej slovenski Cerkvi.«

 

 

Gospod Janez, počivajte v miru, spočijte si od svojega velikega truda – Vaša dela pa ostajajo še za mnoge prihodnje rodove. Naj Vam Bog bogato poplača vsa Vaša prizadevanja!

Na tej spletni strani Radia Vatikan lahko poslušate posnetek pridige msgr. Jurija Bizjaka med pogrebno sveto mašo v Horjulu, posnetek govorov po sveti maši ter posnetek pridige msgr. Metoda Piriha med mašo zadušnico 30. marca 2016 v Vipavi.

Na tej spletni strani Radia Ognjišče lahko poslušate posnetek pogovora z g. Janezom Zupetom v oddaji Naš Gost in posnetek pridige msgr. Metoda Piriha med mašo zadušnico 30. marca 2016 v Vipavi ter zahvale po maši zadušnici.

S klikom na njegogo ime pa si lahko ogledate oddajo Pot-i, kjer o življenju in delu g. Janeza Zupeta izvemo iz njegovih ust.