KONCERT VOKALNE SKUPINE SEGNO

V soboto, 12. oktobra 2019, je vokalna skupina Segno v domači cerkvi sv. Štefana v Vipavi pripravila svoj četrti samostojni koncert, s katerim so obeležile tudi peto obletnico od prvega javnega koncerta. Petnajst pevk pod vodstvom Mete Praček, ki je skupino prevzela letos, je zapelo najprej pri večerni sveti maši in obogatilo bogoslužje z različnimi skladbami slovenske in svetovne glasbene zakladnice, po maši pa je sledil še koncertni del večera. Najprej so se predstavile s kanonom Ave Marija, nato so zazvenele skladbe slovenskih skladateljev Andreja Makorja Krila miru, belokranjska ljudska Aj, zelena je vsa gora v priredbi Uroša Kreka in Pojdem na ravno polje, kjer je skladatelj Radovan Gobec uglasbil besedilo pesnika Toneta Pavčka. Prvi del koncerta so pevke zaključile s skladbo Festival Sanctus ameriškega skladatelja Johna Leavitta, pri kateri jih je na klavir spremljal Simon Prašnikar, ki je tudi prispeval svoj delež ob spremljavi na orgle pri sveti maši. V drugem delu koncerta so zazveneli moški glasovi, ti so pripadali klapi Planta, ki so jih pevke vokalne skupine Segno povabile kot svoje goste. Predstavili so se s svetovno znanimi pesmimi, ki so navdihovale številne ljudi po svetu s svojim sporočilom upanja, moči in premagovanja ovir. Zapeli so Alelujo Leonarda Cohena, pesem Ko dvigneš me (You raise me up) ter še slovensko skladbo vokalne skupine Gloria: Ni več tavanja. Za zadnji dve skladbi sta se Vokalna skupina Segno in klapa Planta združili ter zapeli dve skladbi slovenske krščanske sodobne glasbe – Brez besed in Oče.

Pevke Segna so se z mašo in koncertom zahvalile predvsem Njemu za dar petja, za sedem let uspešnega delovanja in prijateljstva. Izraz hvaležnosti pa so izkazale tudi dosedanji zborovodkinji Tajdi Kovšca Praček, ki je zbor vodila od začetka pa vse do letos.

 

Pred pevkami je še veliko novih izzivov in zato z velikim veseljem in navdušenjem vabijo mlada dekleta, da se jim pridružijo na skupni poti.