ORATORIJ VRHPOLJE IN VIPAVA 2019

Oratorij Vrhpolje in Vipava je potekal v tednu od 19. 8. do 24. 8. 2019 z zaključno mašo, ki je sledila v nedeljo 25. 8. 2019 v Vrhpolju. Udeležilo se ga je kar 72 otrok in 24 animatorjev in prostovoljk Karitas. Vsi dnevi so potekali približno enako. Oratorij smo pričeli ob 9. uri z dvigom zastave ter petjem letošnje oratorijske himne, sledila je igrica, ki so jo pripravili animatorji, takoj za njo pa kateheza, kjer so otroci izvedeli še več o vsakodnevni temi. Dan smo nadaljevali z raznovrstnimi delavnicami, kot so kuharska, plesna, glasbena, … ter molitvijo v cerkvi in kosilom. Po kosilu smo vsi imeli nekaj prostega časa, potem pa je sledila glavna igra. Druženje smo zaključili z spustom zastave in petjem himne.

Letošnja glavna nit oratorija je bil Peter Klepec, ki nas je naučil, da fizična moč ni najpomembnejša, ampak je veliko bolj pomembna tista, ki jo nosimo v srcu in jo znamo žrtvovati za druge. Geslo oratorija se je glasilo »Imaš moč!«, kar je bil tudi naslov letošnje himne. Vsak dan je bila v ospredju določena tema kot npr. moč prošnje, moč odpuščanja, …, o kateri so otroci izvedeli veliko podrobneje.

Za popestritev programa smo se v četrtek odpravili tudi na pohod k Svetemu Ahcu nad Vrhpoljem. Po poti so otroke pričakale raznovrstne igre. Na vrhu smo imeli še skupno mašo in se nato počasi odpravili proti domu. V soboto zvečer smo imeli še manjšo prireditev za starše. Otroci in animatorji smo pripravili različne točke in staršem prikazali potek tedna.

Skozi celoten teden smo doživeli kar nekaj zapletov in preizkušenj, ki smo jih dobro obvladali in z njimi pridobili tudi dodatno moč. Med seboj smo se vsi še bolj povezali in sklenili prava prijateljstva.

 

Špela Marc