OSKAR FERJANČIČ PREJEMNIK ŽUPANOVE PLAKETE 2023

Ob letošnjem občinskem prazniku je na pobudo krajevne skupnosti in s podporo pobude župnika g. Lojzeta Furlana prejel županovo plaketo naš mežnar, g. Oskar Ferjančič. V pismu podpore je g. župnik zapisal:

  1. Oskar Ferjančič že 34 let odgovorno, vestno in marljivo opravlja službo mežnarja. To delo je pomembno in koristno, saj omogoča mnogim krajanom, da lepše doživijo verske obrede, zadovoljijo verske potrebe in uresničijo pravico verske svobode.
  2. Njegovo delo je velika opora župniku in drugim sodelavcem župnije Vipava.
  3. Skrbi za vzdrževanje in ohranjanje cerkvene opreme, ki ni samo verska ampak tudi kulturna dediščina.
  4. Njegovo delo predstavlja tudi ohranjanje kulturne dediščine in starodavnih običajev (postavljanje Božjega groba, bander, pripravljanje procesije) s čimer je ogromno dela, ki se ga običajno ne vidi, vzame pa veliko skrbi in časa.
  5. Vedno je na razpolago, da omogoči turistom ogled cerkve bodisi v Vipavi bodisi v Logu, ki sta znameniti kulturni dediščini in ju hodijo ogledovat ne samo slovenski, ampak tudi tuji turisti in romarji.
  6. Z rednim zvonjenjem pri pogrebih in pripravo prostorov in opreme za potrebe pogreba pomaga, da se dostojno poslovimo od naših rajnih.
  7. V času epidemije je vzorno skrbel za preprečevanje širjenja virusa in za zdravje prisotnih pri verskih obredih z rednim razkuževanjem cerkve, klopi in cerkvene opreme in skrbi za izvajanje vseh potrebnih ukrepov.

Veseli nas, da so zvesto in zaslužno delo g. Oskarja Ferjančiča ovrednotili tudi na občinski ravni in da mu je župan izkazal hvaležnost in čast s podeljeno plaketo.

Dragi g. Oskar,

vsi župljani smo veseli vašega priznanja, vam čestitamo in želimo še veliko blagoslova pri vašem delu Bogu v čast in nam vsem v dobro.