PRVI ORATORIJ V ŽUPNIJI VIPAVA

Tekom tretjega tedna v avgustu smo prvič organizirali tridnevni oratorij v Vipavi, ki je potekal med 16. in 18. avgustom.
Voditeljici in vipavski vikar so ob pomoči vipavskega župnika ter župnije Vipava letos zbrali na kup animatorje in tako izpeljali izjemen dogodek, ki nam bo nedvomno ostal v lepem spominu.
Iz vipavske župnije in okolice se je zbralo šestnajst animatorjev, ki smo v teh treh dneh zgodbo svetnice Estere predstavili sedeminosemdesetim otrokom.
Kraljica Estera je svetnica, ki je tvegala svoje življenje za svobodo in življenje svojega ljudstva. Ta svetnica nam je lahko velik zgled požrtvovalnosti, pobožnosti in skrbi za soljudi.
Prvi dan smo pri katehezah govorili o Esterini lepoti, ki se skriva tudi v vsakem izmed nas. Otrokom smo predajali zavedanje o tem, da je prav vsak človek na svoj originalen način lep in se mora svoje lepote tudi zavedati. V drugem dnevu smo govorili o postu, kot enem najpomembnejših načinov duhovne rasti, saj se preko njega zavedamo stvari, za katere moramo biti hvaležni. Hvaležnost je bila tako tema zadnjega dne. Slednja je pomembna predvsem zato, da stvari ne jemljemo kot samoumevne.
Vzdušje je bilo pozitivno in polno življenja, za kar se zahvaljujemo tudi vsem, ki so na kakršen koli način pripomogli k izvedbi oratorija.

Jakob Domenik, animator