SLAVJE PRVEGA SVETEGA OBHAJILA 2019 V VIPAVI

Zadnjo nedeljo v maju je 14 otrok, rojenih leta 2010, pristopilo k zakramentu prvega svetega obhajila. Sedem deklic in prav toliko dečkov se je na ta slovesni dogodek, s pomočjo katehistinje Martine Krečič, pripravljalo celo veroučno leto, intenzivneje pa v zadnjih tednih, ko je priprave prevzel gospod župnik Lojze Furlan. V mesecu maju so vsako sredo sodelovali pri sveti maši in pri šmarnicah, v nedeljo 19. maja pa so prvič prejeli zakrament svete spovedi.

Kljub temu, da je letošnja pomlad postregla z rekordno nizkimi temperaturami in dežjem, je bilo prvoobhajancem vreme naklonjeno in na dan prvega svetega obhajila so se prebudili v toplo in sončno jutro. 

Pred sveto mašo so se otroci zbrali v Župnijskem domu, kjer so si nadeli obhajilne haljice in v spremstvu staršev in gospoda župnika odšli v cerkev. In čeprav je med pripravami včasih prišla na plano njihova otroška radoživost, so tu začutili pomembnost in slovesnost dogodka ter pri maši zavzeto in zgledno sodelovali, izkazali pa so se tudi z ubranim petjem. K prijetnemu vzdušju je še dodatno pripomoglo prisrčno petje najmlajših pevcev Otroškega župnijskega zbora.

Po maši je sledilo fotografiranje pred oltarjem, nato pa so se prvoobhajanci s starši ponovno zbrali v Župnijskem domu na tradicionalnem zajtrku. Ob tej priložnosti so se otroci zahvalili gospodu župniku, ta pa jim je v spomin poklonil osebni molitvenik.

Praznovanje prejema zakramenta prvega svetega obhajila so prvoobhajanci nadaljevali v družinskem krogu.