SREČANJE ZAKONSKIH JUBILANTOV 2019

V nedeljo, 10. 11. 2019, smo v naši župniji delili veselje z zakonci jubilanti. Povabljenih je bilo 93 parov, ki so letos praznovali jubileje, vse, ki so na skupni poti več kot 50 let in vse, ki so poročeni manj kot 5 let. 9 parov je poročenih več kot 60 let, 6 parov je praznovalo zlato poroko, 7 parov je na skupni poti 25 let, …

Lučana Leban je uvodoma povedala: »Daritev svete maše je naše srečanje z Bogom. Današnje je nekaj posebnega. Zbrali smo se zakonci jubilanti, da se Bogu zahvalimo za skupaj prehojeno pot zakonskega življenja… Zakonci danes praznujemo dan zmage. Naša dosedanja pot ni bila posuta samo s čistim žitom, ampak tudi z ljuljko. Drug drugega sprejemamo takšnega kakršen je, zato sprejmimo tudi deževne dni, saj za njimi vedno posije sonce.

Še naprej se moramo truditi, da bomo živeli v sožitju in potrpežljivosti in Bog nam bo naklonil mir in ljubezen.

Vodilo vsakega prihajajočega dne naj nam bo: Mož, vsak dan povej ženi nekaj lepega; Žena, vsak dan povej možu nekaj lepega; in dan bo svetlejši in lepši.«

  1. župnik se je v pridigi spomnil vseh zakoncev in tistih, ki to niso več, zaradi smrti enega od zakoncev, torej vdov in vdovcev. Namreč v duhu smo združeni tudi po smrti. Zakonce, ki so se poročili v zadnjih petih letih je povabil k snovanju zakonske skupine v naši župniji.

Po prinosu kruha in vina je sledila evharistična daritev. Slavje v cerkvi smo zaključili s prejemom ličnih darilc, ki so jih izdelali otroci staršev ali starih staršev, ki so letos obhajali jubileje in seveda požrtvovalni birmanci in birmanke. Po fotografiranju zbranih jubilantov pred daritveno mizo, smo se zadržali v župnišču ob lomljenju blagoslovljenega kruha in nazdravitvi z blagoslovljenim vinom. Na obloženi mizi je bilo nekaj dodatnih razlogov za sproščeno druženje.

Naj sporočilo, ki ga je za pozdrav miru pripravila Špela Malinovič , velja za vse nas:

 

»Zelo dobro vsi poznamo Jezusove besede: “Ljubite se med seboj, kot sem vas jaz ljubil.”  Žal
pa se sporočilo teh svetih besed v prehitrem tempu življenja preobrazi v samoumevnost, ki ni
vedno dobra.

Naj medsebojna ljubezen in njeno izražanje nikoli ne postaneta samoumevna, najsi bo to med ženo in možem, med prijateljema ali med sodelavcema. Medsebojna ljubezen naj bo v slehernem trenutku podkrepljena z iskrenostjo, spoštovanjem in neskončnim mirom v srcu.

Povabim vas, da si podamo desnici in drug drugemu zaželimo ne le mir, temveč tudi ljubezen, iskrenost in spoštovanje.«