TEDEN DRUŽINE 2024

V naši župniji smo tudi letos obeležili Teden družine, ki je potekal pod geslom »Velikonočna skrivnost v družinskem življenju«.

Pričeli smo ga v nedeljo, 17.3. 2024, z molitvijo križevega pota za otroke. Ob vznožju Gradišča smo se zbrali v zelo lepem številu in prijetnem starostnem razponu. Strm klanec Cankarjeve ulice do cerkve svetega Križa smo opravili ob spominjanju Jezusovega trpljenja na poti na Kalvarijo. Križev pot Oče mi je povedal, duhovnika Marka Rijavca, so molili veroučenci, vsi pa smo sodelovali z ubranim petjem.

Teden družine smo nadaljevali v torek, 19.3. 2024, s sveto mašo v čast sv. Jožefu in v petek, 22.3. 2024, s čudovito prireditvijo  »Največja pa je ljubezen«, kjer so poleg župnije sodelovali tudi Krajevna skupnost Vipava, Osnovna šola Vipava ter župan Občine Vipava, mag. Anton Lavrenčič. Posnetek prireditve si lahko ogledate v kanalu Župnije Vipava na YouTube.

Družine so v tem tednu prevzele vodenje molitve rožnega venca pred večernimi svetimi mašami. Molili smo po namenu za družine, da bi bile trdni temelji krščanskega življenja v sodobnem svetu.

Na portalu Pridi in poglej je Urad za družine objavil nagovore g. Ervina Mozetiča o velikonočni skrivnosti v družinskem življenju. Vabljeni, da si jih preberete, v kolikor še niste utegnili.

Teden družine smo sklenili v soboto, 23.3.2024, ko smo se zbrali pri družinski sveti maši. Z uvodno pesmijo »Je angel Gospodov«, in to z vsemi tremi kiticami, smo začeli obhajanje praznika Gospodovega oznanjenja.  Ob spremljavi kitar so zazvenele otroške in mladinske krščanske pesmi, tandemi otrok-mama so Gospodu izrekli prošnje, g. vikar Gabriel pa nam je v pridigi spregovoril kako pomembno je, da vestno ohranjamo molitev Angel Gospodov v našem vsakdanu, saj nas nagovarja in opominja, da sledimo Marijinemu zgledu in vsakič znova pogumno rečemo Bogu svoj DA.

Iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali, molili ali obiskali dogodke v Tednu družine. Bog lonaj! Naj naš trud in molitve odmevajo k nebeškemu Očetu, da bomo zmogli graditi in ohranjati trdne družine in skupaj rasti na poti krščanskega življena.