GENERALNO ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Postni čas nas vabi, da očistimo in spreobrnemo svoja srca, da bomo lahko v polnosti doživeli milost Gospodovega trpljenja in vstajenja. Obenem pa pomladni čas kliče tudi k zunanjemu urejanju naših domov in njihove okolice.

V soboto, 18.3.2023, smo župljani združili oboje. Ob 9. uri dopoldan se je pred cerkvijo zbralo lepo število ženskih, moških in otroških rok s številnimi pripomočki, z namenom da očistimo in uredimo naš skupni dom – župnijsko cerkev sv. Štefana. Dopoldne je minilo v ometanju pajčevin in prahu, teptanju tepihov, ribanju predpražnikov in stojal, brisanju šip in urejanju okolice. Med vsemi opravili pa je v postnem duhu odmevala prijetna beseda, smeh, deljenje pripomočkov, sodelovanje in številna druga dobra dela. Manjkalo ni niti bogato okrepčilo s kavo, čajem in domačimi dobrotami, za katere sta poskrbeli Silvana in Martina.

Hvala vsem sodelujočim za vaš čas in opravljeno delo. Vsako leto smo zelo veseli tudi vseh novih obrazov, pa četudi zgolj za kako urico. Povabljeni, da se z enakim zagonom aktivno pridružimo tudi skupinam, ki med letom redno skrbijo za čistočo, vzdrževanje in okrašeno cerkev. Bog lonaj vsem!