TEDEN DRUŽINE 2023 V NAŠI ŽUPNIJI

Teden družine praznujemo med praznikoma sv. Jožefa (19.3.) ter praznikom Gospodovega oznanjena (25.3.). V času, ki predstavlja za življenja in trdnost družine velik izziv, smo tudi v župniji pripravili različne dogodke, ki bi spodbujali k skupnemu preživljanju časa, povezovanju družin in molitvi zanje.

V Teden družine smo vstopili z obhajanjem družinske svete maše, na praznik sv. Jožefa, varuha družine. Mašo je obogatilo sodelovanje družin s prošnjami, pozdravom miru ter ubranim petjem v duhu gesla letošnjega tedna »Mir se začne v družini«.

V nedeljo smo se popoldan zbrali ob vznožju Gradišča in ob kapelicah molili križev pot z naslovom Oče mi je povedal, duhovnika Marka Rijavca. Križev pot so molili otroci in čeprav je nastal v sodelovanju z otroško revijo Mavrica, je vsebina zelo aktualna tudi za malo bolj velike.

Dobra obiskanost in lepi odzivi na oba dogodka, nas spodbujata, da se večkrat poslužujemo različnih oblik družinske pastorale in vedno znova iščemo načine, ki bodo družinam pomagali živeti in predajati krščanske vrednote.

V Tednu družine je bila tudi molitev rožnega venca pred vsako delavniško mašo namenjena za družine, vsak večer pa so bile družine povabljene tudi na Zoom srečanje s škofi.

V petek, 24. marca, so pri sveti maši s petjem sodelovali mladi.

V soboto, 25. marca, na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, smo najprej počastili Marijo s svetima mašama ob 8. uri in ob 18. uri, nato pa smo se ob materinskem dnevu s prireditvijo »Oblečeni v mamino ljubezen« v Kulturnem domu zahvalili tudi vsem našim mamam. Prisrčen program so oblikovali vipavski otroci, mladi in Vokalna skupina Segno, nagovor pa je pripravil vipavski vikar, gospod Gabriel Kavčič. Mamam so se zahvalili z lepo besedo, pesmijo, glasbo, plesom, na koncu pa še z nageljčki.