KONCERT VOKALNE SKUPINE SEGNO OB 10. OBLETNICI

Vokalna skupina Segno je ob 10. obletnici delovanja v nedeljo, 12. novembra 2023, priredila že šesti samostojni koncert. V župnijski cerkvi sv. Štefana se je v ta namen zbralo veliko število poslušalcev, ki so jih pevke pod vodstvom Mete Praček Prašnikar ter Simona Prašnikarja na klavirju in orglah pospremile čez barvno paleto ljudskih in popularnih slovenskih popevk, sakralne ter črnske duhovne glasbe.

Tako se je zaslišalo petje ob spremljavi klavirja, orgel, čela (Samo Fučka), več pesmi pa je bilo zapetih tudi brez spremljave – a cappella. Kot poseben vložek so pevke pred zaključkom k petju in slavljenju povabile kar vse zbrane in tako je po cerkvi mogočno zazvenel štiriglasni gospel Marvellous s svetopisemskim besedilom. Koncert se je zaključil tako, kot se je začel – s slavilno pesmijo ob mraku in svečkah.

Ob tej priložnosti se Vokalna skupina Segno zahvaljuje vsem, ki ste jih prišli poslušat. Velika zahvala gre g. župniku Lojzetu Furlanu, ki je skupino ustanovil ter jo čez vsa leta duhovno, materialno in prostorsko podpiral.