POČITNIŠKO DUHOVNI DNEVI MLADIH V KRIŽU

Od 17. 7. do 19. 7. 2017 smo imeli z mladinsko skupino duhovne vaje.  Za tri dni smo se preselili v župnišče v Vipavskem Križu. Zbrali smo se v ponedeljek pozno popoldne. Vse obroke smo si skuhali sami, in sicer s sestavinami, ki smo jih prinesli od doma.

Prvi dan po večerji smo si ogledali film Poslednje darilo (The Ultimate Gift), nato pa o darovih, ki so bili predstavljeni v filmu, razmišljali. Za večerno molitev smo na listke napisali, zakaj smo hvaležni in to Bogu nato tudi izročili.

Naslednje jutro smo se po zajtrku odpravili v polurno tišino. Mir in tišino smo našli okoli cerkve, samostana in v bližnjih ‘gasah’. Premišljevali smo o svojih ciljih in željah v prihodnosti in se kasneje o tem skupaj pogovorili. Po želji smo svoje dolgoročne in kratkoročne cilje tudi predstavili. Po kosilu in počitku je prišla na vrsto “debata” o spovedi. Najboljši voditeljici J – Marija in Danijela – sta nam predstavili svoje izkušnje in odgovorili na marsikatero vprašanje. Zvečer je bil izpostavljen kot tema dar sanj (iz filma) in Bogu smo pripravili mini slavljenje. Ker je zabava zelo pomembna za gradnjo dobrih medsebojnih odnosov v skupini, smo se zvečer igrali skrivalnice. Bilo je zares zabavno ☺.

Zadnje jutro smo odšli k maši v samostan. Po maši smo imeli zajtrk in nato odšli v polurno tišino, kjer smo premišljevali o svetopisemskem odlomku. Po tišini smo se skupaj pogovarjali o temah, ki so aktualne v današnjem času. Po kosilu smo vsi zavihali rokave in s skupnimi močmi zelo hitro pospravili in počistili za sabo. Domov smo odšli veseli, obogateni in pripravljeni na skupne izzive, ki nas čakajo z novim šolskim letom.

ZT