PRIDI LJUBI JEZUS

V nedeljo, 9. 6. 2024, je prvič prejelo sveto obhajilo 14 otrok, 8 deklic in 6 fantov

Na prvi pristop k zakramentoma svete spovedi in svetega obhajila je otroke skrbno pripravljala katehistinja Martina, za kar smo ji starši iskreno hvaležni.

V sredo, 5. 6. 2024 so tretješolci prvič pristopili k zakramentu svete spovedi in dobro očistili svoja srca za prejem Jezusa. Poleg prvoobhajancev smo k spovedi lahko pristopili tudi starši in drugi družinski člani. Vsi skupaj pa smo se po opravljeni spovedi praznovali s pico.

V nedeljo pa je šlo zares. Okrog 9. ure so se otroci zbrali v cerkveni hiši, se dokončno uredili in se pred župnijsko cerkvijo postavili v sprevod. Pri maši so nato aktivno sodelovali s prošnjami, darovi, zahvalami ter izbranimi pesmimi. Obrazi in srca pa so veselo žarela skozi celo mašo, posebno pa še v najbolj svečanem trenutku, ko je vsak prvič prejel Jezusa v obliki svete hostije.

Mašo so darovali kar trije duhovniki – župniku Lojzetu, sta se pridružila še vikar Gabriel in Gašper Naglost. Mašo je obogatilo petje otroškega zbora pod vodstvom Neže Makovec in vokalne skupine Segno, na orglah pa je vse spremljala Katja Poljšak. Svoj košček smo dodali še starši, ki smo našim prvoobhajancem zapeli pesem Prvoobhajancu. Hvala vsem za vaše sodelovanje in polepšanje slovesnosti prvega obhajila.

Kot se za slavje spodobi, smo ga zaključili z manjšo pogostitvijo v cerkveni hiši. Iskrena hvala vsem vipavskim mamam, ki so poskrbele za postrežbo in pospravljanje za nami.

Na nedeljsko slovesnost še vedno spominja slavolok pred cerkvijo ter svečke z imeni prvoobhajencev, ki jih ta teden vestno prižigamo pri vsaki sveti maši s prošnjo in molitvijo, da bi njihova srca vedno sledila Jezusovemu klicu in z veseljem prejemala obhajilo.