PRIPRAVLJALNI VIKEND ANIMATORJEV PRVEGA ORATORIJA V VIPAVI

Tretji vikend v aprilu smo se mladi iz Vipave in sosednjih dveh župnij odpravili na pripravljalni vikend, ki je bil namenjen animatorjem na vipavskem oratoriju. Poudarek je bil predvsem na team building-u oz. spozanavanju in povezovanju skupine.
Vikend smo začeli s sveto mašo v petek zvečer v Vipavi, kjer smo sodelovali z mladinskim petjem. Po maši smo se odpravili v Ledine, Gabrielovo domačo župnijo. Sobotno jutro smo začeli z zajtrkom in ga nadaljevali s krajšo adoracijo, kjer smo se “privlekli pred Gospoda”, se mu priporočili, predenj položili naše skrbi in ga prosili, da vikend obrodi bogate sadove. Nadaljevali smo z mini šolo za animatorje in katehezami, ki jih je vodil Gabriel. Sledila je sveta maša, kuhanje kosila in kosilo, ki smo ga pojedli zunaj na prijetnem pomladanskem sončku! Po kosilu še kava, seveda. Po krajšem počitku smo se podali na spehod h Kavčičevim domov, kjer nas je pričakala kjut pogostitev in smo izkoristili čas za par iger na temo zaupanja. Po povratku smo nadaljevali program s predstavitvijo okvirnega poteka in urnika oratorija ter se razdelili v “delovne skupine”, da bodo priprave potekale bolj sistematično in celovito. Po tem informativnem delu smo imeli do večerje prosti čas, ki smo ga v večini izkoristili predvsem za druženje/pogovore in prepevanje. Sledila je večerja, ki so si jo nekateri spekli kar nad ognjem! Večer smo zaključili s kulskim zabavnim večerom, kvizom o naši župniji, oratoriju, naši glavni junakinji Esteri, Svetem pismu in voditeljih. Najbrž ni potrebno posebej omenjati, da dobre volje, zabave in iskrenega smeha zares ni manjkalo!
Naslednje jutro smo začeli z zgodnjim zajtrkom, pakiranjem in pospravljanjem župnišča. Sledila je pevska priprava na mašo. Vikend smo zaključili z župnijsko sveto mašo, kjer smo sodelovali s petjem. Ledinci so nas res lepo sprejeli in nas na koncu pohvalili z aplavzom! Zadnja stvar pred odhodom domov je bila še refleksija, kjer smo vsi skupaj in vsak posebej kritično pokomentirali organizacijo, potek in vzdušje vikenda.
Torej, na vikendu smo se prvič zbrali na kupu mladi, ki bomo skupaj soustvarjali vipavski oratorij 2023. Že pri uvodni maši so se čutili dobra energija, navdušenost, zagnanost. Tekom vikenda se je to še bolj pokazalo, saj je bilo vzdušje sproščeno, veselo, naloge in zadolžitve pa opravljene spotoma in z dobro voljo. Verjamem, da je bil ta vikend dobra iztočnica za nadaljnje priprave.

Zaživela sta tudi Facebook in Instagram profil, kjer lahko spremljate nadaljnje priprave.

Fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091820522480

Ig: https://instagram.com/oratorijvipava?igshid=YmMyMTA2M2Y=