SLAVJE PRVEGA SVETEGA OBHAJILA 2020

V nedeljo, 14. junija 2020, je 17 otrok (7 deklic in 10 dečkov) iz naše župnije v cerkvi Marije Tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi prejelo zakrament prvega svetega obhajila.

Tako kot veliko stvari v letošnjem letu, je bilo tudi načrtovanje slovesnosti prvega svetega obhajila negotovo. Ob odločitvi za slovesnost v spomladanskem terminu so sledile hitre in intenzivne priprave na prejem zakramentov svete spovedi in prvega svetega obhajila. Starši smo zelo ponosni na naše prvoobhajance, saj so izkazali veliko pripravljenost, resnost in zagnanost.

Na sobotno dopoldne so otroci prvič očistili svoja srca pri sveti spovedi, v nedeljo pa je prišel veliki dan. Lepo je bilo opazovati otroke, kako se jim je iz oči iskrilo veselje in pričakovanje.

Pri sveti maši so otroci sami sodelovali s petjem pesmi (malo smo pomagali tudi starši J), ki so se jih z gospodom župnikom naučili v dveh tednih. Vsak izmed njih je sodeloval tudi s prošnjo, pri darovanju ali z zahvalo.

Praznovanje prvega svetega obhajila je bilo preprosto, iskreno in doživeto.

Starši in prvoobhajanci se zahvaljujemo katehistinji Martini in župniku Lojzetu za poglobljeno in življenjsko pripravo na prejem obeh zakramentov. Zahvaljujemo se tudi vsem sožupljanom, ki ste na različne načine priskočili na pomoč v pripravah na praznovanje prvega svetega obhajila.