SLAVJE PRVEGA SVETEGA OBHAJILA 2021

V nedeljo, 20. junija 2021, smo tudi v Vipavi obhajali prvo sveto obhajilo.

Obhajilo je prejelo 12 tretješolcev – 4 deklice in 8 dečkov. 

Slovesna priprava na praznik se je začela že v petek, ko so opravili prvo sveto spoved in pripravili svoja srca na prvo srečanje z Jezusom.

V nedeljo pa so se zjutraj zbrali pred cerkvijo Marije Tolažnice v Logu in v sprevodu šli v cerkev.  Ponosno in v pričakovanju so hodili proti oltarju, starši in sorodniki pa smo jih spremljali z veseljem in hvaležnostjo Bogu, da je le prišel ta slavnostni dan, saj še par tednov prej zaradi razmer glede epidemije ni izgledalo, da bo ta praznik kmalu izvedljiv.

Prvoobhajanci so mašo obogatili s posameznimi pesmimi, prošnjami, zahvalami in darovi, ki so jih prinesli na oltar in so predstavljali njihovo delo, prosti čas. Svoj pečat pa so s petjem dodale tudi pevke vokalne skupine Segno.

Ko so prejeli Jezusa v svoje srce, smo bili vsi zbrani ponosni nanje in veseli, starši pa smo jih spremljali s kančkom ganjenosti in olajšanjem, da so kljub vsem težavam prišli do tega praznika.

Leto je bilo naporno, tako za katehinstinjo Martino, ki je vestno pripravljala videoposnetke, kar je veliko težje kot izvajati verouk »v živo«, kot za starše, ki smo spremljali, da so otroci (včasih z veliko muje in pregovarjanja) opravljali izobraževanje in naloge; kot tudi za gospoda župnika Lojzeta, posebno zadnji tedni, ko je pripravljal otroke na samo izvedbo prvega sveta obhajila.  

Vsem gre velika zahvala in Bog povrni!

Bog je vseh 12 prvoobhajancev objel in jim podaril bližino z ljubečim objemom v sv. hostiji. S svojo roko pa je pobožal tudi starše, sorodnike in vse, ki smo bili pri tej sveti maši, da smo začutili veselje in hvaležnost, da je vedno z nami in kljub navidezni daljavi nam je blizu in čaka, da se odpremo Njegovi ljubezni.