SLAVJE PRVEGA SVETEGA OBHAJILA 2022

V nedeljo, 19.6.2022, je prvič prejelo sveto obhajilo 13 otrok, 6 deklic in 7 fantov.

Na ta poseben praznik so se otroci skupaj s starši pripravljali že celo leto, posebej intenzivno pa v zadnjem mesecu. Slavje smo pričeli že v sredo, 15.6. 2022, ko so tretješolci prvič pristopili k zakramentu svete spovedi in dobro očistili svoja srca za prejem Jezusa. Poleg prvoobhajancev smo k spovedi lahko pristopili tudi starši in drugi družinski člani. Vsi skupaj pa smo se po opravljeni spovedi praznovali s pico in sokom.

V nedeljo pa je šlo zares. Okrog 9. ure so se otroci zbrali v cerkveni hiši, se dokončno uredili in se pred župnijsko cerkvijo postavili v sprevod. Pri maši so nato aktivno sodelovali s prošnjami, darovi, zahvalami ter izbranimi pesmimi. Obrazi in srca pa so veselo žarela skozi celo mašo, posebno pa še v najbolj svečanem trenutku, ko je vsak prvič prejel Jezusa v obliki svete hostije.

Pri maši sta sodelovala mlajši in starejši otroški pevski zbor pod vodstvom Neže Makovec in Katje Poljšak. Poseben glasbeni košček pa smo z izvedbo pesmi Prvoobhajancu dodali tudi starši prvoobhajancev.

Kot se za slavje spodobi, smo ga zaključili z manjšo pogostitvijo v cerkveni hiši. Otroci so tam prejeli tudi letošnja spričevala in droben spomin na prvo sveto obhajilo.

Na tem mestu bi se radi še enkrat zahvalili katehistinji Martini in župniku Lojzetu za skrbno pripravo naših otrok na praznik prvega svetega obhajila. Iskrena hvala tudi obema zborčkoma, strežnikom, mežnarju Oskarju ter Martini Naglost za vso pomoč pri organizaciji.

Naj Bog še naprej blagoslavlja vaše delo v in za župnijo ter vam obilno povrne.