ŽUPNIJSKO PEŠ ROMANJE V LOG 2022

Nima vsaka župnija v svojem okviru tudi romarske cerkve, vipavska župnija jo ima. Mariji Tolažnici žalostnih v Logu smo se priporočali za zdravje med epidemijo covida in verjamemo, da je naša župnijska skupnost tudi z njeno pomočjo prešla epidemijo brez večjih posledic.

Preden smo se odpravili na počitnice smo se naši priprošnjici za zdravje želeli zahvalili za varstvo. Na nedeljo Svete Trojice, 12. 6. 2022, smo se zjutraj zbrali pred župnijsko cerkvijo, kjer smo najprej blagoslovili stopinjo svetega Martina, saj je tudi naša cerkev vključena na Pot svetega Martina Tourskega.

Med potjo ob reki Vipavi smo se ustavili na treh točkah, kjer smo v kratkem postanku ob simbolih križa, sidra in srca Bogu izročali naše (življenjske) križe in razmišljali o temeljih naše vere, poiskali kamenčke kot simbol našega zaupanja in upanja v Božjo pomoč ter ob nabranih cvetlicah in simbolu srca Bogu izročali našo hvaležnost in svoje drage.

Sveta maša bo mnogim ostala v trajnem spominu, saj je glasno in ubrano prepevanje mladinskih pesmi ob spremljavi kitar in sodelovanje veroučencev ustvarilo prijetno vzdušje povezane župnijske skupnosti in je bila tako sveta maša globoko doživeta.

Po sveti maši so veroučenci prejeli spričevala ob zaključku veroučnega leta. Pred cerkvijo smo v senci s skupne mize obedovali kosilo.

V senci ob cerkvi je bilo pripravljenih več dejavnosti in delavnic za otroke: najmlajše je čakal kotiček z igračami in slikanicami, ustvarjalnost so mladi in malo manj mladi lahko izrazili v delavnici poslikave lesenih križkov, v izdelovanju zapestnic s simboli vere, upanja in ljubezni ali ob izdelovanju snopkov iz prve letošnje sivke. Za športne navdušence je bilo pripravljeno nogometno igrišče ter mnoge spretnostne igre. Starši in mnogi drugi župljani pa smo po dolgem času del sončnega nedeljskega popoldneva preživeli v pogovoru in se znova povezali v župnijsko skupnost.

Zares smo pogrešali sproščena druženja s sožupljani in želimo si, da bi župnijska srečanja postala naša tradicija.