VIPAVSKI LUČKARJI NA OBISKU V MENGŠU

Na sončno, zadnjo nedeljo v maju, 28. maja 2017, smo se vipavski lučkarji odpeljali proti Gorenjski. Pot nas je iz domače Vipavske doline vodila mimo Ljubljane do Mengša, kjer so nas pred župniščem še čakali nasmejani obrazi prijateljev lučkarjev. Po uvodnem pozdravu in obvezni kavici smo se lučke in prijatelji posvetili izdelovanju ročic iz papirja, ki smo jih med sveto mašo položili na Marijin oltarček, starši pa so si svoja mnenja podelili v pogovoru z duhovnima voditeljema obeh skupin, gospodoma Janezom in Janezom.

Sveto mašo v župnijski cerkvi svetega Mihaela smo začeli in končali z veselo lučkarsko pesmijo ob spremljavi pravega mini orkestra. V oživljanju evangelija smo se spomnili, kako je angel Gabrijel Mariji oznanil veselo novico o rojstvu sina Jezusa in kako je Marijina predanost v služenju Gospodu še vedno zgled tudi nam v vsakdanjem življenju.

Veselo druženje na župnijskem dvorišču so z ubranim igranjem popestrile glasbenice s citrami in kitarami, seveda ni manjkalo dobrot, petja in prešernega vzdušja.

Vipavci smo se kar težko poslovili od naših pobratenih mengeških prijateljev, vendar smo si obljubili, da se še srečamo na kakšnem podobnem skupnem srečanju, saj nas taka druženja medsebojno bogatijo in še bolj povežejo v lučkarskem duhu.

Iskrena hvala vsem iz mengeške skupin vere in luč za prekrasno preživeto nedeljo v njihovi družbi!

Polona, Vipavska skupina VIL