NA POTI OD MARIJE K MARIJI

V sredo, 7. 9. 2022, so nas na kolesarjenju od Marijine cerkve na Dobrovi pri Ljubljani do cerkve Marije Tolažnice žalostnih v Logu, sredi dneva obiskali sodelavci in delavci Radia Ognjišče. Po kratkem postanku pred cerkvijo smo se pridružili ekipi Ognjišča z molitvijo angelovega češčenja in prejeli blagoslov g. župnika Lojzeta Furlana. Po druženju v Vipavi so pot nadaljevali po zgornjem delu Vipavske doline in romanje zaključili z mašo na Mali Šmaren pri Mariji v Logu. Članica kolesarske ekipe ga. Tanja Dominko je za spletno stran naše župnije poslala sledeča zapis in zahvalo.

Kolesarska ekipa Radia Ognjišče si je letos za postanek na poti od Marije k Mariji in od prijatelja k prijatelju izbrala tudi Vipavo in tamkajšnjo cerkev sv. Štefana. Tik pred opoldanskim zvonjenjem nas je tam pričakala številčna množica domačinov, ki so pripravili lepo presenečenje z bogato obloženimi mizami in rujno kapljico, prav v duhu časa, v katerem smo. Kljub trgatvi, ki poteka te dni in zaposluje številne naše prijatelje in poslušalce, so si vzeli čas, za kar smo jim izredno hvaležni. Po opoldanski molitvi, ki smo jo prenašali v živo iz cerkve in jo je vodil sodelavec Tone Gorjup, smo se pred cerkvijo prepustili kratkemu glasbenemu programu, pri katerem sta si kitaro podajala Andrej Jerman in Marjan Bunič, ostali radijci pa smo dodali tudi svoje glasove. Nekaterih ni bilo treba predstavljati, zlasti domačina Izidorja Ščeka, pa tudi našega najbolj znanega voditelja Jureta Seška in njegove žene Urše, ob nekaterih drugih pa so mnogi domačini privzdignili obrvi, saj jih doslej še niso spoznali v živo. Sledila je drobna pozornost za vse zbrane v obliki tiskovine naše mame, založbe Ognjišče, in topel stisk dlani. Radijska ekipa, ki smo jo poleg omenjenih sestavljali še Blaž Lesnik, Nataša Ličen, Lidija Zupanič, Mirjam Judež, Rok Mihevc in Tanja Dominko, vam vsem skupaj kliče Bog povrni za vse dobrote in darove, hkrati pa se priporoča tudi za nadaljnjo zvestobo Radiu Ognjišče.

S hvaležnostjo Bogu, da nam sodelavci in delavci Radija Ognjišče posredujejo katoliško misel, upamo in želimo, da bodo svoje delo vztrajno nadaljevali po radijskih valovih in nas, morebiti, še kdaj obiskali v živo z ali brez koles.